top of page

Leven

Hoe kunnen we het beste uit het leven halen, trouw blijven aan ons zelf en vertrouwen hebben.

Het leven heeft veel te bieden. Het is aan ons eruit te halen wat we willen. Zie je dat het moeilijk is contact te maken met jezelf en je wensen... Dan heb je de keuze om je hierin te verdiepen. Het contact met je lichaam is hierin cruciaal want anders ga je dingen overdenken zonder ze te beleven, te voelen. Contact maken met je lichaam kan je op verschillende manieren doen. Verschillende mensen kunnen je hierbij helpen, weet dat niets heiligmakend is maar dat het je wel kan helpen.

Zelf heb ik een moeilijke periode gehad nadat ik voorbij mijn eigen grenzen ben gegaan en hierin anderen ook heb toegelaten eraan voorbij te gaan. Voor mij was het heel moeilijk om het contact met mijn lichaam en mijn binnenwereld te maken. Ik die net altijd anderen hierbij help, die zelf zoveel tools heeft kon geen geen contact maken. Veel te ver had ik het laten komen, nochtans had ik altijd het gevoel dat ik duidelijk was in aan te geven waar mijn grenzen lagen. Maar als je niet gehoord wordt of er kan niet naar gehandeld worden dan vervagen die grenzen. Je voelt wel dat er iets niet klopt maar het proces verloopt zo subtiel dat je geen verbinding met die grenzen voelt. Totdat jezelf, er iets of iemand stop zegt.
En dan... Dan heb je het gevoel dat de grond onder je voeten verdwijnt. Hoe kon ik terug contact maken met mezelf, met wie ik ben, wat mijn wensen zijn,... . Ikke met al mijn tools. Het heeft mij veel gevraagd, ik ben diep gegaan, heb in donkere dalen gezeten maar het waren de mijne. Het was wat er in mij leefde en ik wou er ook niet meer van weg lopen. Ik wou erdoor om zo terug mezelf te vinden, wie ik ben en wat ik wil. Ik heb hierbij de begeleiding gekregen van mijn huisarts, mijn loopbaanbegeleidster (Sofie Damen) en een goede vriendin die met klanktherapie (An Adriaens) mij terug in contact bracht met mijn lichaam. En zo langzaam aan terug bij mezelf kwam, met wie ik ben, wil zijn en wat mijn wensen zijn. Via ademen, meditatie en visualisatie begon ik aan het contact met mezelf te werken. En zo kreeg ik ook terug vertrouwen. Vertrouwen in mezelf en het leven. Vertrouwen dat deze ervaring een doel heeft.

Het leven is een weg welke je bewandelt. Je kiest welke weg je ingaat, het niet altijd weten maar vertouwen dat het leven jou brengt waar je nodig bent.

10 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page